[O1/O2] Tzw "gleba" a ustawienie świateł

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [O1/O2] Tzw "gleba" a ustawienie świateł

Ja pitole,i wez sie nie wkurw :evil: Mam nadzieje ze uda Ci sie doprowadzić skodzianke do kultury bez zadnych poprawek.
    Dobrze ze ty jesteś w jednym kawałku

Zamieszczone przez Purchawa
    Do tej pory robilem w AB,
    ja zdecydowanie na nie :!: też miałem okazje ich poznać :diabelski_usmiech

[O1/O2] Tzw "gleba" a ustawienie świateł

Witam,

taki problemik mam, a moze juz sie doszukuje dziury w calym ale irytuje mnie to od jakiegos czasu.

Czy mocne obnizenie auta (-30mm to juz dla mnie duzo) nie powinno powodować korekty światel ? rożnica miedzy seryjną o1 a moją to w sumie wychodzi na jakies 5-6 cm (porownując na oko), wiec w serii reflektor jest umiejscowiony wyzej a tym samym na tych samych ustawieniach swieci dalej - u mnie swieci blizej jezdni, a tym samym strumien swiatla swieci bardziej po jezdni i oswietla krotszy odcinek przed autem. DObrze mysle ?
    Na zwyklych reflektorach ustawilem sobie troche wyzej i bylo OK, testy z Bazyli potwierdzily ze nie oslepiaja i bylo OK. Na ksenonkach ustawia sie to juz VAS'em i nie moge sam zmienic (w VAG'u mozna ?). Wiec zanim pojade do ASO - pytam tutaj. Wiem ze z drugiej strony myslac dalej korekta pewnie jest mozliwa ale w niewielkim zakresie gdyz potem zaczne swieci reflektorami w niebo :P ale skoro dalo sie ustawic na zwyklych to teraz tez mozna.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Adaptacja tych lamp z poziomu VAG-a tez nie wiem jak dziala To ponoc ustawia sie normalnie na takim przyrzadzie jak maja na przegladach, a autopoziomowanie tylko pozwala potem sprawdzic jak to dziala w zaleznosci od zmiany obciazenia.
      Spritmonitor.de

Komentarz

Maicroft, adaptacja adaptacja, jak mi raz dobrze ustawia to zapomne o problemie. Bardziej mnie interesuje czy moje rozumowanie jest poprawne - w koncu lampa umiejscowiona nizej oswietli mniejszy obszar a bardziej skupionych strumieniem swiatla, a ta wyzej poswieci dalej bardziej rozproszonym - zgadza sie ?

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Tak, czyli raz by trzeba bylo na przyrzadzie ustawic i o problemie zapomnisz
          Spritmonitor.de

Komentarz

• palioza
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 417

w O2 xenony da sie regulowac albo vagiem, albo recznie pokretlami przy reflektorach
            Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

bylem dzis i juz jestem po korekcie. Najpierw grzebanie srubokretami a potem "Enter" w VAS'ie i jest OK, podnioslbym jeszcze o kreske ale nie chce Wam swiecic po ochach :P

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

palioza, tyle ze w o2 w o1 tylko ręcznie poziom potem trzyma autopoziomowanie

Komentarz

Pracuję...